dissabte, 5 d’agost del 2017

Sacsayhuamán

De moment estem complint tot el planificat. Avui hi havia una prova de foc. Després d'un dia dur, meravellós però esgotador a Machu Picchu aixecant-nos a les 3:00 a.m., avui tocava també llevar-nos aviat per anar a Sacsayhuamán, una altra de les meravelles dels Inques situada sobre Cusco mateix.

Per arribar-hi disposàvem de nou de l'ajuda inestimable del Hno. José Luís Vadillo, que molt amablement ens ha acompanyat i fet de guia excepcional en tot el recorregut. Ja no sabem com agrair-li tot el que fa per nosaltres ara i pel Projecte Urubamba sempre.

(C) Laia Canaleta, 2017

Però primer era aixecar-se a les 7:00 a.m. esmorzar alguna cosa i viatge cap a Cusco, però aquest cop via Pisaq ja que així quan passéssim pel davant de Sacsayhuamán demanaríem baixar. I així ho hem fet. Hem saltat de la combi (força carregadeta i amb un viatge prou llarg i pesat) i ens hem trobat en un mirador excepcional de Cusco.

(C) Laia Canaleta, 2017

La Laia avui no fa la crònica però sí que ha fet de nou de reportera gràfica i veure que les fotos són quasi totes seves. Per començar mireu les de les 3 creus i les vistes panoràmiques de Cusco.

Un cop presses les panoràmiques corresponents, ja hem entrat pròpiament a Sacsayhuamán. El més espectacular d'aquestes construccions és la mida de les pedres que es van usar per la seva construcció i com van aconseguir els inques el nivel d'encaix entre elles i també com les van traslladar fins aquí dalt de Cusco a uns 3500 metres d'altitud.


(C) Laia Canaleta, 2017

L'esplanada que queda entre una part de les construccions i l'altra part amb unes wakas impressionants també és espectacular. Com no, la Laia s'ha trobat unes llames i alpaques per aquí i vinga acostar-se i fer fotos.



Per poder veure bé la mida real de les roques és molt millor fer fotos i comparar-se amb qualsevol persona per intentar comprendre l'esforç i valor de les construccions. Així doncs, aquí teniu la bestiesa de roques i la comparació amb nosaltres.



Després hem passat a veure la part del Trono del Inka i una altra part molt divertida com és el Suchuna (o tobogan). Aquí la Laia s'ho ha passat pipa amb aquest tobogan natural.


Hem vist moltes més coses: moltes wakas, tunels excavats entre les roques a modus de laberint, construccions antigues per temes d'aigua i la seva canalització... en fi una cosa molt diferent a Machu Picchu, Pisaq o Huchuy Qosqo però que per això mateix és complementari a les altres visites.

D'aquí hem baixat caminant fins la Plaza de Armas, on hi havia una manifestació força gran i després hem passat pel Mercado de San Pedro on hem fet uns sucs i per acabar una passada ràpida per Cusco hem passat pel davant del Qorikancha. Estàvem força cansats dels dos dies seguits i hem decidit anar a dinar per allí i tornar cap a Urubamba, doncs la nostra planificació ja contemplava anar demà dissabte a Cusco a mirar les coses amb més calma.

Per acabar, aquesta nit hem tingut un sopar amb la Comunitat de Germans on el Hno. Manuel i el Hno. Vadillo ens han agraït l'estada aquí amb ells i tot el temps de dedicació que portem. Per nosaltres és un autèntic plaer poder compartir tot això.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada