diumenge, 25 de febrer del 2018

La Salle Horta - 42 Escolapis Sarrià -71

Avui un partit complicat a casa d'un rival de la part alta de la taula classificatòria: La Salle Horta. Un equip que a casa ens va costar molt de controlar i guanyar (veure crònica) i que avui jugàvem a casa seva en una pista exterior molt complicada, estil Roser. Un matí amb menys fred del que ens temíem però sí una pista amb dures condicions: un terra on la pilota bota de manera diferent, uns taulers durs i unes cistelles tampoc gens semblants als tragatodo de la nostra pista. Però aquest equip jaha demostrat que pot amb tot això i més.

I no serà pel primer quart. Una sortida molt insegura, amb mala defensa i mig adormits un matí asoleiat de diumenge. Estàvem com desubicats i fora de ritme, començant per la direcció de joc del Guillem Canaleta i acabant per la mala fixació de marcatges dels homes importants de La Salle Horta. Els dorsals 10 i 21 s'han inflat a fer cistella força còmodes, mentre nosaltres només ens mantenia en el partit un inspirat David Díaz que ha anotat 7 punts en aquest quart. Si això li afegim un arbitratge parcial i poc coherent en ambdues pintures entendreu que el 17-9 fos el resultat del primer parcial.

De totes maneres, cada cop més sembla, només ho sembla, que aquest equip s'ho mira el primer quart i quanté calat al rival comença a fer de màquina piconadora: fixa els marcatges i comença a atacar amb criteri. Així ha estat aquest segon quart. Solidesa defensiva començant pels pivots per aturar el seu dorsal 21. Sortida al contratac quan es podia i sino moure la pilota fins trobar opcions clares de cistella. El Gladiador Max ja en aquest quart ha estat impagable en la defensa i, a més, ha aportat punts amb una clara convinció ofensiva avui també. El Guillem s'ha centrat i a més de distribuir joc ha anat anotant penetracions i tirs lliures de les faltes que rebia. Tot això ha deixat en 7 punts a La Salle Horta i amb una anotació de 20 punts en aquest quart. D'aquesta manera marxàvem al descans amb un 24-29 havent posat la por al cos de l'equip rival. I en el descans l'analista Pedro Tort (que no pitoniso Puit) ja vaticinava una victòria sense complicacions per Escolapis amb el conegut: "Això està fet".

La sortida del tercer quart ha decantat el partit. En un vist i no vist 8 punts consecutius d'Escolapis han obert una escletxa en el marcador que ha enganxat freds a La Salle Horta. L'entrenador ha hagut de demanar temps mort per intentar alguna cosa i llavors han alternat la zona amb la defensa individual. Però quina millor manera que trencar la zona que moure ràpid la pilota i clavar un parell de triples pràcticament consecutius. Espectacular. L'equip ha seguit tot el quart igual, amb criteri, solidesa, sense perdre la compostura, amb un gran suport d'un David Caballol immens enmig de la zona distribuint joc i també anotant. El 12-26 reflexa fidelment que Escolapis ha passat per sobre de La Salle Horta en aquest quart. El resultat de 36-55 donava el partit pràcticmaent per sentenciat, excepte una ecatombre.

I l'ecatombre evidentment no s'ha produït. Al contrari, la majoria de jugadors d'Escolapis Sarrià s'han afegit a la festa anotadora i pràcticament tot l'equip ha aportat el seu granet de sorra ofensiu. Volem destacar al Lluís Oms pel bon quart que ha fet i per la determinació que ha jugat. L'equip de La Salle Horta ben al contrari s'ha acabat desmoralitzant i algun que altre desquiciant i tancant el partit amb un 6-16 desfavorable per un marcador final de 42-71, molt meritori en aquesta pista i en cap contrari.

Diria que potser aquest ha estat el millor partit que he vist jugar fora de casa a aquest Junior  d'Escolapis de Sarrià. Exeptuant el primer quart, un partit sòlid, ben jugat tant ofensiva com defensivament, amb un gran complicitat entre els jugadors i unes ganes de victòria insaciables. Ja ens va bé abans d'afrontar partits igual o més complicats a fora: La Salle Gràcia i Guinardó. Però les 16 victòries i 1 derrota (més la que tenim guardada contra Ripollet) i el joc desplegat avui donen tota la confiança tant als nostres jugadors i entrenadors com l'equip de suport incondicional que Escolapis de Sarrià té.