dissabte, 24 de febrer del 2018

Escolapis Sarrià - 84 Bàsquet Parets - 37

Avui gran partit a casa. I diem gran partit per tot. Pel gran joc desplegat per les nostres jugadores. Per bon equip rival que, alhora, era molt esportiu. I per la bona complicitat de tots els pares i mares seguidors del nostre Mini femení.

Teníem al davant al Club de Bàsquet Parets, que venia de fer bons resultats, guanyant, per exemple, a Maristes per 54-50 la derrara jornada de Lliga. Així que veuríem com estaven les nostres noies després de les dues galledes d'aigua freda que ens havien caigut darrerament.


Ha començat el partit i tot i que no jugàvem malament, estàvem una mica estàtiques en atac. Semblava que ens costava trobar el lloc i el ritme en el partit. Segurament part del mèrit també devia ser de Parets, doncs han fet un molt bon primer quart que, de fet, l'any guanyat per un parcial de 7-9. Estaria maco i disputat el partit.

El segon quart ha seguit la mateixa tònica però hem començat a ajustar millor les defenses. Una retornada Silvia Mulas en atac obria la defensa rival i amb convicció i seguretat anotava punts clau per mantenir-nos frec a frec en el partit. Hem guanyat el quart per 8-6 i posàvem al marcador del tot igualat: 15-15.

Llavors ha arribat el tercer quart. Tenir tota la rotació sencera ens ha permès que les jugadores de primer quart sortíssin fresques del tot i a per totes. Semblava que havien estat estudiant el rival i ara anavena per elles. Així ha estat. Una magnífica direcció del joc per part de la Laia Canaleta que tan tallava i penetrava a cistella com donava magnífiques assistències per l'Aina Ruiz i la Sofia González que s'han inflat a fer punts. Quart espectacular en defensa i en joc d'equip en atac, fent gaudir a tots els presents. Un parcial de 14-2 posava un avantatge clar al marcador: 29-17.


I com dèiem la rotació del segon quart ha fet exactament el mateix, contagiant-se del bon joc de les seves companyes. Una Silvia Mulas segura, una Alejandra Bonmatí, meravella de la tècnica en els un contra un, una Aina Mir, aportant i segura per tauler i una Carla Clemente incisiva i guiant bé a l'equip han posat un parcial en els 6 minuts de temps corregut de 17-6. El marcador quedava trencat a la mitja part: 46-23.

Mentre esperàvem la represa del partit han començat les bromes entre l'equip incondicional de seguidors. Els pares hem començat a fer broma que semblava que avui guanyaríem el partit però a veure què passaria dilluns... El Xavi Oms ha trepitjat la línia del camp i hem tingut clar que això seria inadmissible, tot i ser el descans , i que ens donarien el partit per perdut. En fi, millor certes coses  prendre-se-les amb humor que d'una altra manera quan no estan a les nostres mans.


Tornem al partit que ja començava la segona meitat amb el cinquè quart i, sense sortir amb l'explosivitat dels dos anteriors, hem fet un quart sòlid i ben treballat. La Carlota Oms ha anat fent de les seves, pas a pas, defensa consistent, cistella a cistella mentre l'Oona Sans, que havia sortit un pel nerviosa i desubicada a l'inici s'afegia a la festa amb una bona cistella coast to coast i bones defenses i rebots. Un altre parcial de 8-0 posava el marcador en 54-23.

Però com us dèiem, les noies del Club de Bàsquet Parets són bones i lluitadores. Tot i anar per sota clarament en el marcador no han defallit i han fet un sisè quart força bo. Però també és cert que nosaltres en atac no hem estat pas malament i ja teníem clar que no ens deixaríem guanyar un altre quart. Un 9-7 a falta de dos quarts posava distància de +33 punts al marcador: 63-30.


Segurament això ha acabat amb la resistència de l'equip contrari i cal dir que el setè quart ha estat còmode per nosaltres. Escolapis Sarrià, com una màquina piconadora, ha seguit fent feina i amb aquesta intensitat pocs equips ens poden guanyar. El 15-2 deixava clar una escletxa potser massa dolorosa pel joc desplegat per Parets.

El darrer quart ha estat més de tràmit. Però la Carla Clemente no volia deixar-lo escapar, així que tots els punts del quart (els 6) han estat anotats per ella i ens ha permès guanyar també un darrer quart per un parcial de 6-5, quan el partit ja estava dat i beneït. El punt de pànic escènic ha arribat quan la Júlia Espinar ha començat a fer canvis. S'ha sentit uns crits d'alertà (crits conyons d'alerta) dels pares dient "Segur? Segur?"...


En resum gran partit de bàsquet viscut avui a Can Colapi. Per les sensacions, pel bon ambient i cal dir-ho per l'esportivitat d'ambdós equips i el bon saber fer de l'àrbitre. Dissabte que ve a casa de Maristes darrera jornada de la primera volta. Realment gran primera volta, acabi com acabi, només amb una derrota real de moment contra Argentona. Per ser el nostre primer any a Categoria B1 hem d'estar més que satisfets tots plegats.



1 2 3 4 5 6 7 8
LAIA 6 3 6 9
ALEJANDRA 7 4 2 6
SILVIA M. 10 3 4 7
CARLOTA  11 2 4 4 10
AINA R. 13 6 2 2 2 12
CARLA C. 15 3 3 3 6 15
SOFIA 23 4 2 4 10
AINA M. 20 4 4 8
OONA 8 2 5 7
SILVIA G. 30 0
Escolapis 7 8 14 17 8 9 15 6 84
Parets 9 6 2 6 0 7 2 5 37

MVP: avui la cosa ha estat díficil ja que moltes jugadores han fet mèrits per endur-se'n aquest símbòlic premi. Bon joc de la Carlota, bon retorn i confiança de la Silvia, bones anotacions de l'Aina Ruiz, molt bé la Sofia molt centrada avui, gran direcció de joc de la Laia. Tothom molt igualat. En cas de dubte anirem a un clàssic. així que aquest segon MVP li donarem a la Carla Clemente per ser la màxima anotadora del partit amb 15 punts.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada