dissabte, 5 de novembre del 2016

Escolapis - 55 Vilassar de Dalt - 49

En menys de 12 hores ja tornàverm a estar a la pista de l'Escola Pia de Sarrià per afrontar el darrer partit de la primera volta de la Fase Prèvia. En aquest cas contra Vilassar de Dalt que, per resultats vistos, tenia pinta de ser un equip fort. Veníem de l'empanada d'ahir, així que era una incògnita com en menys de 12 hores respondria Escolapis de Sarrià.

Però aquest partit l'hem començat millor, si  més no en defensa. La pressió a dalt funcionava millor que ahir i, tot i algunes badades en els talls i en el rebot, la defensa ajustava millor que ahir. La prova és que ahir un equip pitjor ens va fer 58 punts i avui un equip molt millor només ens ha fet 49. Aquí ha estat la clau del partit.

Primer quart, com dèiem, suportat en atac pel Guillem i el David Díaz (10 i 4 punts respectivament) però amb una defensa prou bona que deixava a Vilassar amb només 12 punts. Parcial de 16-12. El segon quart ens hem bloquejat encara més en atac. Males passades i cistelles fàcils errades han fet que acabéssim perdent-lo per 12-13 i deixar a la mitja part un marcador ajustat de 28-25.

La segona part ha començat malament. Alguns desajustaments inicials en defensa han permès que el Vilassar es posés pel davant en el marcador, mentre nosaltres seguíem sense idees en atac. Hem perdut la fluidesa dels primers partits i les bones combinacions que fèiem. Però paradoxalment ha estat el quart decisiu altre cop, focalitzat per un Guillem que trencava amb un repartiment de bombes i entrades a cistella (12 punts en aquest quart) ben secundat per un David Díaz amb bones cistelles a mitja distància. Tot això tornant a prémer l'accelerador en defensa i deixant  a l'equip contrari en 11 punts (parcial de 17-11 i un marcador de 45-36 que donava una mica d'aire).

De totes manres Vilassar de Dalt mai ha donat el partit per perdut ni ha baixat els braços. Això ha fet que ens apretessin al darrer quart amb una defensa al límit (o més enllà del límit en alguns cops) i, si a això li sumem el nostre col·lapse en atac, hem arribat a 1:35 del final amb un 50-49 d'infart.

Quan el públic assistent ja no li cabia el cor dins del pit, el Guillem s'ha tret un triple que, amb un pel de sort (tot s'ha de dir, però s'havia de tenir la decisió de tirar-lo!), ens ha posat 4 punts a dalt!! Aquest fet ha estat clau per l'esdevenir del partit però potser o més encara la bona defensa feta en aquest darrer minut i mig, on Vilassar no ha aconseguit anotar. Dos tirs lliures del Guillem (qui sino en aquest partit) han donat el 55-49 final.

Tanquem doncs la primera volta amb 5 victòries i 0 derrotes, immaculada primera volta. Els dos darrers partits, per la meva opinió, hem perdut joc. Ara començarà la segona volta. els equips ja ens coneixen. Cal, com molt bé diuen el Marcel i el Borja, que tornem a agafar confiança en l'atac. Cal que apareguin més jugadors com ha passat en partits anteriors. I això equip, només s'aconsegueix entrenant fort i bé per garantir una segona volta que ja s'ha vist que no serà fàcil.

Tornaran els "canadencs". S'hauran de posar les piles (Àlex i Jaume us necesitem) i acoblar a l'equip. El Lucas i el Pol López ens han ajudat molt en aquesta primera volta. Des d'aquí els hi volem agrair el compromís i l'esforç. Sou part de l'equip i esperem seguir comptant amb vosaltres. Per acabar una imatge del grup, invicte en Fase Prèvia!