dissabte, 9 de març del 2024

Escolapis Sarrià - 50 Sedis La Seu - 49

Si justament a la darrera crònica, dèiem que la victòria contra SAFA Claror, havia estat una victòria de prestigi, aquesta contra Sedis La Seu ha estat igual o superior. També recordàvem que a La Seu havíem fet un partidàs, tal vegada el millor de la temporada, però havíem caigut als darrers minuts per 5 punts de diferència. Avui potser no hem fet un partit excels però sí jugat amb molt de cap i de manera brillant en els minuts clau.

Tot i així començ+avem amb un primer quart força desastrós. 5 pèrdues de pilota que donaven cistelles fàcils a Sedis. De la mateixa manera, nosaltres erràvem cistelles molt senzilles després de bones jugades. tot això que resultava força incomprensible des de la grada posava el 10-20 al marcador.

Sedis tenia noies força altes i ens fèien mal al rebot ofensiu. Però al segon quart les coses han començat a girar-se. Després d'un crit (dels pocs que fa el David però quan els fa són contundents) dient que "qui no anés al rebot l'asseuria ala banqueta!!" ha estta un toc d'atenció per anar millorant la defensa. Sense ser un quart meravellós sí que l'hem guanyat per un 15-10, amb una Carla Peiró molt encertada (que està en un estat de forma molt bo en els darrers partits) i una cistella final amb rebot ofensiu que feia que marxèssim als descans amb un 25-30. Tot era possible i tot estava per fer.

La clau del partit creiem que ha estat en el tercer quart. La clau: la defesna. Hem deixat a La Seu en 5 punts en aquest quart. això ha fet que en tancar el quarts ens posessim 2 punts per sobre per primer cop en el partit: 37-35. La Carla clemente feia anar de bòlid a la defensa de Sedis (devia ser el dia de les Carles avui) i ens permetia anotar 12 punts en el quart i posar-nos per davant.

Després de les paraules sempre sàvies del pitoniso cenizo Oms, qui podia ser sino, vaticinant que els 30 primers segons del quart serien determinants, hem arrencat el quart amb un 0-9 en contra que posava el marcador a falta de 7 minuts en 37-44. Pintaven bastos. I després d'un puntet de la Carla Clemente que sortia al rescat un altre triple de la seva dorsal 77 osava un preocupant 38-47.

Però Escolapis no havia dit la seva última paraula. La Carla Clemente estava on fire i amb penetracions i fintes impossibles reduïa l'avanatatge fins posar-nos 44-49 quan mancaven dos minuts per al final del partit. I llavors la defensa ha estat més important que mai, doncs Sedis ja no ha tornat a anotar. La Sofia posava 2 punts importants i la Laia, tot i errar els seus tirs lliures, ha estat determinant rebent una falta antiesportiva i acabant dues jugades després de pendre la pilota a Sedis que posaven 50-49! Fantàstic.

Faltaven 16 segons i la pilota era nostra. Encertadament el David demana temps mort i demana treure en camp ofensiu. Sedis decideix no fer falta i defensar i Escolapis esgota els 14 segons fins deixar-ho en tan sols 2'' pel final del partit. Tot i el temps mort i poder treure en camp ofensiu, Sedis erra un triple molt llunyà tirat al límit. Victòria!!

Ho dèiem! Després de 2 partits guanyats amb certa facilitat però no molt bon joc a Mollerussa i Martorell, han vingut dues victòries més a SAFA Claror i a Sedis La Seu (top 3 de la Fase Regular). 4 vixtòries que donen tranquilitat i que demostren que hi ha nivell i que hem de mirar amunt.  això també ens treu la pressió i ens ha de donar forces per afrontar el darrer partit abans de Setmana Santa, un difícil partit a casa de l'Igualada.