dimecres, 23 de novembre del 2022

SAFA Claror - 77 Escolapis Sarrià - 74

Se'ns fa estrany escriure aquesta crònica. Aquest passat dissabte era, com s'acostuma a dir, un moment de "sentiments trobats". Tota una vida esportiva a Escolapis Sarrià fins aquesta temporada 2022-23 i avui el destí, des de SAFA Claror, ens ha portat a tenir com a rival a un equip on hi tenim bons companys i amics (Albert, Jan, Quim...) i també bones amistats fetes a les grades amb les famílies. I com no, un plaer poder compartir grada avui amb dos grans amics: en Josep Solanes (malalt de bàsquet i fantàstic analista) i l'Edu Saura (jugador, entrenador... i millor persona).

Però avui tocava en aquest Grup 3 de Primera Catalana masculina jugar a bàsquet i això és le que han fet aquests dos equips en un partit emocionant amb molts altibaixos al marcador. El primer quart va ser lluitat de poder a poder. Escolapis Sarrià va jugar un quart per emmarcar quasi sense error. SAFA una mica més irregular però no va baixarla guàrdia amb un atac ben repartit en quant a punts. Parcial de 22-24 en un partit frenètic.

El segon quart, però, SAFA sense semblar que feia gaire més més que en el primer quart va mantenir el ritme i l'atac. Escolapis Sarrià va baixar moltíssim en el seu encert ofensiu i això va fer decantar el parcial d'una manera clara: 28-14 feia marxar al descans amb un marcador de +12 per SAFA.

Però com ens acostuma a passar darrerament i tampoc acabem d'entendre el perquè el tercer quart, en aquesta ocasió va ser força erràtic per part de SAFA. Vàrem desaparèixer de la pista durant pràcticment 6 minuts d'aquest quart i això, com bé sabem, a Primera Catalana es paga. Vàrem donar vida a Escolapis Sarrià i ells van saber-la aprofitar. El parcial de 12-19, encara bo, ajustava el marcador a un 62-57 més que perillós per les dinàmiques que es veien en els dos equips.

El darrer quart, on Escolapis Sarrià ja s'havia ficat de ple en el partit, va ser lluitat poder a poder. La balança es podia decantar per qualsevol de les dues bandes, la veritat. Però amb empat 72-72 el destí ens deparava paradoxalment un final no esperat: el Guillem va posar un triple a falta d'un minut i mig de partit que va decantar pràcticament la sort del partit. Els seus 8 punts en aquest quart (17 al final) van ser determinants per poder-nos endur la victòria davant un equip lluitador fins al final.

Per acabar-ho de fer cal dir que aquesta jornada els resultats ens van acompanyar i amb les derrotes de Grup Barna, Lluïsos i SESE ens han donat de nou el liderat. Però cal ser més consistents i regulars durant tot el partit. Venen jornades complicades on aquest fet serà clau per no arribar a finals on la balança es pot acabar decantant de cara un o l'altre. Si juguem amb foc sempre, alguns cops ens acabarem cremant. Salut i bàsquet.