diumenge, 15 de maig del 2022

UBSA - 62 Escolapis Sarrià - 81

Tal vegada el millor partit de tota la temporada d'Escolapis Sarrià. Segurament un conjunt de fets ens porten a aquesta rotunda afirmació. Primer, perquè ens estem jugant la Fase d'Ascens de Copa Catalunya. Segon, perquè jugàvem contra UBSA a casa seva després de perdre contra ells a casa nostra de 14 punts. Tercer, perquè ens faltaven 3 jugadors a l'equip: Palle, Fono i Suso. I quart, com veureu, pel transcurs del partit. Partidàs i average superat!

Un primer quart que va deixar sense paraules a la sorollosa graderia d'UBSA, on el bàsquet es viu amb intensitat. Després d'una cistella inicial de l'Albert Augé, va venir el triple de l'UBSA però a partir d'aquí un recital defensiu i ofensiu d'Escolapis Sarrià. Una equivocada defensa sobre el Cesc Ausió li va permetre fer 4 punts consecutius i a més la cistella del Jus feia saltar totes les alarmes al Pavelló d'UBSA: 2-10.

Sense pràcticament encert i molt colapsats en atac sense trobar solucions només el Marc Talaveron permetia mantenir UBSA dins del quart. Però llavors va aparèixer Gerard "Ave Fènix" Díaz amb dos cistelles i un triple al límit del Guillem Canaleta que van fer emmudir fins i tot al director esportiu d'UBSA: 11-20 i tanquem un quart per emmarcar.

En el segon quart UBSA va intentar posar-se les piles i es va acostar inicialment al marcador, 19-23, però ben parat el partit pel nostre staff tècnic vam tornar a fer bàsquet: dos triples de Marcel Ninot i una mica d'espectacle Assalit van tornar les coses a lloc, eixamplant le marcador fins al 21-36. J ahavia començat l'inexplicable espectacle de les antiesportives assenyalades per l'amic Nikita. No direm si són o no faltes antiesportives però si assenyales aquestes en 5 minuts estem sense jugadors a pista. Un altre dia aquestes decisions haguéssin tret de polleguera a més d'un de l'equip (oi?), però ni així aquest cop aconseguien descentrar-nos: 26-41 i cap al descans.

Comença el tercer quart i cistella del Guillem, triplillo d'Augé i dos tirs lliures del Cesc i cap amunt! Tot i que l'avantatge semblava còmode de nou, el Tala i els amics d'UBSA van donar-ho tot per fer un nou intent d'acostar-se en el marcador i agafar ritme. Però un nou triple Marcel tornava a posar 41-55 al marcador. Seguint l'espectacle, la quarta antiesportiva deixava fora del partit al Marcel. Però avui no, avui no ens descentrava ni Deu. Així que tot i perdre el quart, 22-19, marxàvem de cara al darrer periode amb un 48-60.

Darrer quart. Dos jugadots d'Escolapis  permeten a Gerard fer dues cistelles importants per ampliar encara més l'avantatge. UBSA s'ho juga el tot pel tot i amb dos triples consecutius i una cistella s'acosta i es posa a 8 (56-64). El Pavelló de Sant Adrià és una olla a pressió (mai millor dit per la terrible calor que hi fa). Però el Xavi, el Jus i el tirillu-Cesc ens permeten tornar a obrir un 56-70. Vamos que nos vamos.

I salten les alarmes a Sant Adrià amb un triple de l'Albert Augé. Resten 2 minuts per acabar el partit i la cosa està 62-73 i, tot i que la victòria ja no ens la poden discutir, ara comencem a mirar-nos l'average: de -14 vàrem perdre a casa farà unes setmanes. Doncs sí, després del temps mort del Paco, tirillus-Cesc hi torna!! 2 cistelles al límit de la possessió posen el 62-77. El desconcert d'UBSA és total i tanquem el partit amb 4 tirs lliures d'Assalit per rubricar un marcador de 62-81. Fantàstic.

Com està el grup!! Més igualtat impossibñe. Així que les dues darreres jornades seran claus. Qualsevol cosa ppot passar. Començarem per un importantíssim Escolapis Sarrià - Ripollet a casa el proper dissabte. No volíeu emoció? Doncs això tenim!!