diumenge, 15 de maig del 2022

Escolapis Sarrià - 61 Minguella - 45

Gran partti de bàsquet que ens han ofert avui les nostres nois del Cadet femení. Jugàvem a casa en diumenge (degut al Dia de la Familia a Escola Pia i també en tornar de Convivències de 4t d'ESO), un dia poc habitual per jugar a casa nostra.

Avui hem fet un partit molt complert i, exceptuant una part d'un quart, amb un criteri i seguretat que ens ha semblat que l'equip ha fet un pas endavant. Començant pel primer quart, que ha estat rodó: a més del tsunami ofensiu d'una tal Gibi (espectacular amb 10 punts), l'equip ha tingut un ordre defensiu que ha col·lapsat completament a Minguella que s'han vist totalment desbordades. Segurament això ha estat determinant pel partit: 14-2.

Però, en un tres i no res, això passa en aquesta categoria i més en aquesta segona fase, l'avantatge se n'ha anat en orris. Una rotació en el segon quart ha fet que per una estona perdéssim les marques defensives, la posició i el desgavell ha estat tal que Minguella ens ha fet un parcial de 2-13 ficant-se de nou en el partit. Per sort, els darrers minuts del quart hem recuperat l'ordre, la calma i tot ha anat tornant al seu lloc. Però el parcial de 10-19 ha fet mal. Tot i així hem marxat al descans amb un mínim avantatge de 24-21.

El tercer quart ha estat de nou molt bo. Tot i que Minguella estaven molt ficades al partit, han tornat Las Guerreras! Quart molt bonic de veure amb molta puntuació per ambdues bandes (parcial de 19-13) i molt d'encert en el tir exterior que obria el camp i permetia un joc vistós i fluid. Ja hem ajustat la defensa i el rebot ofensiu i també els canvis en els bloquejos han estat automàtic. Molt bé. Aportacions corals de tot l'equip: Sofia (l'estilista del tirs lliures), la Laia (lluitadora i amb tir a mitja distància), la Silvia Gibert (omnipresent), la Carla (agafant confiança de nou) i la Marta (perseverant i sempre a lloc). Resultat de 43-34 que donava aire de cara al darrer quart.

I el darrer quart ha tingut dues cares. La primera: l'encert i el bon joc. De nou un equip molt posat a la pista i sense pietat. Castigant des de fora quan Minguella s'ha posat en una semizona que, amb els característics triples de l'Aina Ruiz ben acompanyada per la Laia Canaleta, han acabat de trencar el partit. Però l'altra cara ha estat la mala sort: en menys d'un minut hem tingut una torçada de turmell de la Silvia Gibert i una girada de genoll de la Inés. En un minut les dues cap a la banqueta, cosa que ha deixat a l'equip preocupat.

Feina feta: uns +14 al final, sempre important de cara a l'average i la classificació que ens acosta més, a falta de dos partits a l'objectiu: jugar la fase final. Avui Sant Cugat ha guanyat a casa d'Arenys i Canovelles a casa de Collblanc. Això fa que Arenys, Canovelles i Collblanc ja no optin a cap de les 3 primeres posicions. Tot acabarà de decidir-se el proper i intens cap de setmana amb dos partits: divendres a casa el Sant Cugat i dissabte a casa el Minguella. Ànims noies!! Darrer esforç!!