diumenge, 6 de març del 2022

Escolapis Sarrià - 73 Claret - 61

Ahir dissabte, un partit important a casa per seguir a dalt. Tot els partits a Copa Catalunya són complicats i és millor no oblidar-ho. Ahir contra Claret on a l'anada havíem guanyat amb certa comoditat. Però ahir ens havíem de refer del partit de dimarts contra l'Espanyol que, tot i haver jugat un bon partit, finalment vàrem perdre per la mínima i al darrer segon.

Però la sortida no va ser precisament el que esperàvem. encara no ens havíem posat la samarreta a lloc i ja perdíem per 0-7. Temps mort instantani que demana el Paco López doncs veu un cert relaxament (per dir-ho finament i no dir que ens els estàvem tocant a dues mans) a l'equip. Un símptoma important són veure els 5 de 11 en tirs lliures del primer quart.

Tot i que va costar, a més de les bones i constant esbatusades de Claret, amb dos molt bones jugades del Marcel Ninot a final del quart ens vàrem posar per davant. Cinc punts importants, en un moment important. Bé Marcel, molt bé. Quan calia. Així que tanquem el primer parcial amb 16-15 favorable.

Seguim amb el segon quart  i no acabem de trobar el punt i la fluides ad'altres partits. Tot i així ens matenim amb aportació, a més del Martí Fonollà, d'altres jugadors fent un pas endavant: el mateix Marcel, el Cesc, el Guillem o l'Àlex. Mantenim un 16-16 per marxar al descans amb un 32-31 més que ajustat.

La cosa s'escalfa en el tercer quart. Segueix la defensa dura, ratllant la permissivitat dels àrbitres, amb un públic rival ensordidor i que més semblava de futbol que de bàsquet però ara ja ens hem posat les piles. Molts tirs lliures de les múltiples faltes i ara ja estem encertats. Hem tornat. Aquí suma tothom: Albert, Jus, Xavi, Guille, Marcel, Guillem... per obrir una mica el marcador. Parcial de 19-13 i anem cap al darrer quart amb un +7: 51-44.

I al darrer quart, més festival. Ja estàvem entonats i els teníem ganes. Després d'un triple inicial de nou del Marcel i una entrada fulgurant del Guillem per l'esquerra, apareix el pique del Xabi Gomez de tot el que estava rebent. I quina és la millor manera de contestar? Doncs amb la jugada del partit: un contratac de Claret que para amb un tap espectacular en Marcel, recupera la pilota el Jus al límit i dona un contratac nostre per a que en Xabi la reventi. Es-pec-ta-cu-lar!!!

El partit no estava tancat però va se run cop de moral important. Encara es va haver de treballar. Aguantar unes quates tècniques i antiesportives a Claret (i també alguna penetració impossible  del Guillem Canaleta) per tancar un quart amb 22-17 i tancar el marcador amb un +12.

Amb tot això estem quarts, amb una victòria més que l'Espanyol i empatats amb Ipsi i Ciutat Vella que van segons i tercers respectivament. Ara venen partit complicats (Ciutat Vella, Ipsi i Jac Sants) on es decidirà si ens podem mantenir al Top 4 o no. Bona feina per aquesta entrada a Copa Catalunya i a seguir lliutant.