dissabte, 1 de desembre del 2018

Escolapis Sarrià - 89 Espanyol - 56

Tercer partit a Can Colapi avui dissabte. Després de les victòries de Pre-infantil Femení a la categoria A (veure crònica) i del Júnior Masculí d'Interterrotorial (veure crònica) el Sénior B d'Escolapis de Sarrià tenia un més que difícil partit contra l'Espanyol, un equip temible que portava els 9 partits disputats fins ara a la lliga guanyats amb claredat. Si a tot això li sumem que un element important, el Gerard Díaz, el tenim lesionat les coses tenien mala pinta davant de les torres de l'Espanyol. Però tots els partits s'han de jugar, oi?

Hem començat molt i molt bé, amb un Borja omnipresent que anotava, agafava rebots, provoca faltes i fins i tot es clava un triple. Tot l'equip l'acompanyava amb un joc força intel·ligent i ajustant la defensa tant bé com podíem, tot i que el seu número 10 i número 4 ens feien mal constantment. Un parcial de 19-16 ens ha permès tancar el quart amb avantatge.

El segon quart ha estat diferent on semblava que els atacs superaven les defenses. Gran encert en el tir d'ambdòs equips i un renascut i espectacular Alberto era una màquina piconadora de la cistella de l'Espanyol (12 punts en aquest quart). Un percentatge excel·lent tant en el tir de dos com en triples ha fet que també guanyéssim el segon quart: 24-20. Així que ens anàvem al descans amb un 43-36 molt esperançador tot i tenir un equip del potencial de l'Espanyol que et podia fer una destrosa en quasevol moment.

Després de la mitja part semblava que l'Espanyol despertava. Però nosaltres hem sortit amb la moral alta, després dels dos fantàstics primers quarts que hem tirat endavant gràcies a un fluid joc en equip com pocs cops havíem vist aquesta temporada. De nou la defensa ha estat clau i, amb esforç i lluita, anàvem agafant cada cop més i més convicció en la victòria. En cada quart sortia algú que es mostrava però tot l'equip estava allà treballant i picant pedra. Aquest cop han estat el David i l'Edgar liderant l'anotació del quart. Un altre 18-14 de parcial tirava per terra les aspiracions de l'Espanyol d'apropar-se en el marcador i deixava un 61-50 a falta del darrer quart. Totes les espases en alt però un lleuger avantatge nostre.

I llavors ha vingut la destrosa final...però no de l'Espanyol sino d'Escolapis Sarrià. Després de dos punts en tirs lliures de l'Espanyol hem encadenat 3 triples consecutius (dos de l'Edgar i 1 del Iago) que han posat un 70-52 al marcador!! Brutal. Apostoflant. No estava fet però aquell +18 ha semblat que desmuntava tota la resistència d'un incrèdul Espanyol que després de 9 vitòries seguides semblava que no es podia creure el joc desplegat per l'Escola Pia de Sarrià. Els 6 punts en tot el quart, juntament amb el desmelene anotador nostre han fet que el parcial del darrer periode fos d'escàndol: 28-6 i poder tancar el partit amb un 89-56 final.

Gran victòria que ens ha de servir per fer-nos veure que quan ens posem el mono de treball i juguem per l'equip tenim un potencial increïble. Si bé és cert que l'Espanyol ha baixat els braços en el darrer periode i que el nostre encert llavors ha estat espectacular i hem guanyat de 33 punts, si ens fixem en els 3 primers quarts hem guanyat de +11 a tot un Espanyol que ningú li havia fet ombra. Serem capaços de mantenir això a la resta de partits a partir d'ara? Si és així ens esperen bons auguris per la resta de la temporada. Felicitats