dilluns, 12 de novembre del 2018

Arenys de Mar - 52 Escolapis Sarrià - 55

Segona victòria consecutiva i segona victòria fora de casa en aquesta complicada Lliga Júnior en la Categoria Interterritorial masculina. Avui un partit a Arenys de Mar contra un equip amb resultats molts similars als nostres. Així que l'equip, després de la victòria de fa 15 dies, amb moral i a per totes anàvem tot i que jugar fora sempre és un hàndicap. Però el retorn a les pistes del David Caballol ens donava un element més de confiança i ànim.

Tot i així el partit ha començat de la pitjor manera que podia començar per nosaltres. Pèrdues de pilota incomprensibles, falta de criteri i amb una intensitat més que baixa per no parlar de la concentració. El 10-1 ha fet que els entrenadors fessin una acció revulsiva de tot: han canviat els 5 jugadors en pista com a toc d'atenció. Sense fer cap meravella de quart, només amb una mica d'ordre i una mica més de criteri hem remuntat el primer quart tancant-lo amb un esperançador 12-13.

El segon quart semblava que el teníem controlat. Arenys de Mar només ens podia aturar amb falta rera falta i de seguida hem entrat de nou amb bonus. Llavors, a mig quart, ha saltat l'entrenador d'Arenys increpant als àrbitres fent-los veure la diferència de faltes (16 del seu equip per 6 del nostre). Evident: i sort que no els hi pitaven totes les que feien sota les cistelles i defensant amb els mans als nostres bases i alers!!

Però, companys i companyes, a partir d'aquí ha començat un altre partit. Amb una falta de criteri total dels àrbitres han començat a assenyalar-nos faltes incomprensibles quan a l'altra banda qulasevol garrotada era permesa. Increïble. Fins i tot el nostre entrenador David Fajardo, que acostuma a ser del tot impassible, li han pitat una tècnica en queixar-se de la magnitud de l'escàndol. Tot i això encara hem arribat vius (en tots els sentits a la mitja part): 26 - 26 i les espases en alt per afrontar la segona part del partit.

Ha començat el tercer quart i la cosa no millorava. Un desencert total en ambdues cistelles, sumat a la passivitat arbitral i que no posàvem un tir lliure dins (després hem entès el perquè!), Un triple del Lucas (felicitats per l'aniversari per cert) i algunes cistelles aïllades feien acabar un tercer quart amb un parcial de 12-9 contrari però amb un marcador encara amb tot per decidir: 38-35.

Ja vèiem venir que el darrer quart seria d'infart. I evidentment així ha estat. L'inici del quart ha estat liderat per un clarivident David Díaz que amb 3 cistelles consecutives aconseguia posar l'empat en el marcador. Però en un tres i no res l'Arenys es posava 7 amunt a falta de 6 minuts pel final. Llavors ha aparegut el Dani Reyes que amb 3 cistelles seguides contrarestava l'encert de l'Arenys. A falta de 2 minuts però encara perdíem per 52-47.

En aquest moment han passat diferents fets determinants del partit (i no parlem del lamentable espectacle dels àrbitres). Primer el Guillem, tot i no estar encertat avui en els tirs lliures, ha ajustat una defensa férrea que a assecat l'encert anotador del seu número 8. Després l'Álex Miguel ha fet un pas endavant i traient petroli d'una falta rebuda en un triple i un tir lliure més posava l'empat a 52 en el marcador. Però ja en el darrer minut una cistella providencial del Dani ha posat el 52-54 al marcador!! Un tir lliure més de l'Álex i la precipitació de l'Arenys ens han permès endur-nos la victòria amb un 52-55 final.

Gran deportivitat entre els dos equips només espatllada per un acte lamentable de l'entrenador de l'Arenys al final de partit. Quan el nostre segon entrenador li ha retret que semblava increïble que ens fessin jugar amb pilotes FIBA en lloc de les Spalding oficials i obligatòries (pilotes per cert que pesen molt més que les que estem acostumats a jugar i que segurament són part de la causa de la gran quantitat de tirs lliures errats) encara ha tingut la poca vergonya d'encarar-se al Borja i amenaçar-lo amb un espectacle impropi d'un equip de bàsquet. Tot iaxò davant la inhibició dels àrbitres, ja que per allí ja ni se'ls veia ni del Delegat de camp que ni sabia el que passava. Suposem que per variar no passarà res però com a mínim els nostres entrenadors han fet un escrit a l'acta indicant el tema de les pilotes que, per cert, sí que les tenien ben guardadetes.

Deixem-nos de fets extraesportius. En resum, bon partit de bàsquet, bona lluita, bon retorn del David Caballol, gràcies Humbert i Lucas per ajudar-nos i a seguir agafant confiança. De moment ja tenim un 2-5 de barem en el nostre debut a Interterritorial. A seguir millorant que encara ens queda molt de recorregut. Gaudim de la victòria.