diumenge, 6 de maig del 2018

Gaudí - 54 Escolapis Sarrià - 71

Podríem dir que consolidant el títol de Lliga. Un dissabte atípic, estrany, on els nostres entrenadors tenien partit ells just abans del nostre partit, on nosaltres jugàvem en horari atípic (dissabte tarda a les 19:30) i on per acabar-ho de fer, plovia i en jugar en camp exterior no sabíem fins al darrer moment si podríem disputar el partit contra Gaudí o no.

Tot i això, ni la pluja, ni haver pujat a donar suport al Marcel i Borja amb el Senior A d'Escolapis, ni jugar a fora d'hores i en un camp exterior, fa que aquest equip no doni treva i vagi sempre a guanyar. I aquest partit no va ser una excepció. La 23a victòria de la temporada dels 25 partits jugats a la Lliga va caure també al nostre favor.

De totes maneres el primer quart no va ser precisament un quart per emmarcar. Cal dir que Gaudí, que ja sabia de quin pal anàvem, va fer des del principi i durant els 40 minuts de partit, defensa en zona. Però més que atravessar-se la defensa zonal plantejada des del primer moment crec que el parcial perdut per 18-15 del primer quart va ser degut a una mala gestió en la nostra defensa i sobretot en tancar malament el rebot, a més d'algunes precipitacions i polites perdudes. Tot i així el Max feia molt de mal ofensivament (cosa que celebrem) i ens permetia estar ajustats en el marcador. El tir exterior no acabava de funcionar i per això part dels motius de la derrota. Però, escoltant com el Borja, 18 punts en contra són molts punts.

Però això va canviar completament el segon quart. Tot i l'empanada monumental de l'àrbitre (no és que fos casero o no, és que era dolent dolent i desesperadament dolent) vam tancar la defesna, vam apretar en la sortida de pilota de Gaudí i el joc d'atac, liderat amb 10 punts pel Guillem va fluir i vam començar a fer de martell piconador. El 8-24 capgirava el marcador abans del descans: 26-39, tota una declaració d'intencions de cap on aniria el partit finalment.

En tornar de la mitja part un quart una mica més ajustat, més per l'encert de Gaudí i els criteris incomprensibles del senyor àrbitre que per demèrit nostre. Tot i així el vàrem guanyar per 13-16 obrint una mica més l'escletxa i encaminant el partit cap a la victòria final: 39-55. El David Caballol, ja endollat des del segon quart, anava aportant solidesa per trencar la zona un i altre cop. L'Arnau, tot i les faltes, corria bé el contratac i aportava en defensa.

I el darrer quart ja va ser un allau de bones jugades per part nostra, tot i descuidar una mica la defensa (o potser encert per part de Gaudí). El Guillem es va regalar amb unes quantes assistències de fantasia i amb una impossible cistella a aro passat. L'Arnau el va voler imitar i, abans d'autoexpulsar-se per faltes, també en va fer una altra. El David Caballol poc a poc però anar rebent asistències del Guillem i de l'Àlex feia incrementar la seva anotació personal fins als 12 punts en el partit. En fi un bon final: 15-16 i tancar el marcador ja de negre nit amb un 54-71 merescut. Gaudí, cal mencionar-ho perquè no sempre és així, un equip esportiu, net i senyor. Cal felicitar a la seva entrenadora per la bona feina feta. Els valors són tan importants com el joc que es desplega.

I dissabte que ve a tancar la temporada en un partit a l'inici de temporada es preveia decisiu i que ara el volem gaudir: Roser. Sembla que les 3 posicions de dalt estan pràcticament definides (bé Escolapis Sarrià i Guinardó segur que sí) però tancar a casa amb una victòria, que seria la 24a d'un total de 26 partits de Lliga seria un gran colofó per aquesta temporada brillant al Junior B. Us hi esperem a les 12:00 del proper dissabte 12:00.