dilluns, 14 de maig del 2018

Escolapis Sarrià - 64 C.B. Roser - 44

Avui a Escolapis de Sarrià ja es veia que seria un dia especial pel nostre Júnior. Avui darrer partit d'una Lliga que la vàrem tancar guanyant-la a 3 partit dels final de Lliga. Una temporada per emmarcar dins d'aquesta categoria B de Júnior. Un equip que ha crescut i s'ha consolidat gràcies als nostres entrenadors Borja i Marcel. Un equip, com deia el Borja a la darrera xerrada tècnica de la Lliga a la qual ens va convidar a tots a assistir-hi, que gràcies a la qualitat de l'equip i al recolzament constant de l'equip de supporters (pares, mares, avis, àvies, germans, germanes...) s'ha fet més gran i ha evolucionat.

Avui afrontàvem el darrer partit contra el cinquè classificat: el C.B. Roser. Aquest equip va liderar la Lliga conjuntament amb Guinardó i nosaltres fins a la meitat del campionat. A casa seva, una pista sempre difícil, vam guanyar amb molt  d'esforç per tan sols 3 punts (tot recordem aquell dia per la fatal lesió del nostre jugador Miguel). En una altra situació hauria estat un partit decisiu. Avui era un partit per gaudir-lo i tancar la Lliga com ens ha acostumat aquest equip: amb una victòria i bon joc.

Per si això no fos suficient teníem de taula a l'Alberto (Sénior B d'Escolapis de Sarrià) i el Guille (sénior A) a més de tenir entre el públic a més de mig equip del Sénior A d'Escolapis de Sarrià (tot un primera catalana) per tal d'homenatjar la bona temporada dels nostres jugadors.

Va començar el partit com ens han començat la majoria d'aquests darrer partits de Lliga: bé en atac però tous en defensa. David Díaz, David Caballol i Guillem Canaleta fent força mal en atac però sense control del rebot defensiu i facilitant massa les penetracions de Roser, hem marxat amb un parcial en contra de 19-22. Res alarmant però no er això deixava contents als nostres exigents entrenadors Borja i Marcel.

Però el segon quart també ha seguit la pauta que molts dels partits ens tenen acostumats. Un quart excel·lent, ajustant la defensa, tancant el rebot defensiu i una pressió defensiva que desesperava a Roser. I amb una defesna així ens facilitava l'atac, com ha passat sempre durant el campionat. Així doncs la clarividènica ofensiva d'aquest quart a mans del Guillem Canaleta, el Marc Pons i l'Oscar Sancho han donat pas a un parcial de 23-3, capgirant el marcador i deixant-lo a la mitja part amb un clar 41-25.

Ja teníem el partit on volíem. Ara calia conservar l'avantatge. I així va ser en el tercer quart. Altra cop un gran David Caballol, clarivident en atac tan pel que fa al rebot com per atacar la zona defensiva que en alguns moments Roser feia, va liderar en quant a punts l'ofensiva d'Escolapis de Sarrià. Una altra defensa boníssima en aquest quart col·lapsava definitivament l'atac del rival: tan sols 5 punts en aquest periode. Així el 14-5 de parcial donava pas a un 55-30 que deixava el partit sentenciat.

El darrer quart va ser all+o que diuen a la NBA "els minuts de la basura". Massa pressa, força desencert per ambdues bandes i moltes errades en les passades i en el tir que no va acabar de funcionar en tot el partit de la manera que ens acostuma a servir a casa. Vam perdre el quart per un anecdòtic 9-14 posant el definitiu 64-44 al marcador i tancant així la victòria número 24 de les 26 possibles en aquesta Lliga. Fantàstic!!

Final d'una temporada que pensàvem que amb una Lliga de 26 partits se'ns faria massa llarga, però la veritat és que hem estat a l'açada i confirmant la confiança i espectatives dipositades a l'equip. Arribaran moments de canvis: alguns jugadors acaben la seva etapa al Junior, la política d'Escolapis segur que fa canviar els nostres entrenadors, veurem les opcions de futur per configurar un equip amb garanties... Però això ja arribarà. Creiem que avui val la pena gaudir el moment, gaudir de la victòria i una mica de divertiment ens l'hem guanyat.