diumenge, 14 de gener del 2018

Escolapis - 81 Gaudí - 46

Després de la parada nadalenca, tornàvem a l'activitat de la Lliga on no es val a badar si volem seguir al top de la classificació. Resten dos partits per tancar la primera volta i aquest dissabte ens tocava contra el C.B. Gaudí, un rival assequible a priori, però ja sabem tots que després de festes i si ens confiem qualsevol rival a la categoria B del Junior se'ns pot complicar. Cal dir que teníem la plantilla al complert i a casa no valen excuses. Seguiríem amb el fortí inexpugnable pels rivals a la Lliga i tancaríem una primera volta immaculada a casa?

El partit va començar bé. Actitud, bona defensa i atents als rebots, sobretot els ofensius que ens donaven segones i terceres oportunitats. Molt bé. L'únic però és va ser els primers dos quarts una manca d'encert molt gran en atac. Vam errar la majoria de tir de dos a 4-5 metres i tots els triples. Això feia que obríssim el marcador en alguns moments i ens poséssim a 6-8 punts d'avantatge o que C.B. Gaudí sense fer especialment res s'acostés de nou a pocs punts.

De totes maneres, la bona defensa i seriositat en el joc ens va permetre guanyar el primer quart amb un ajustat 14-12 i també el segon amb un 14-13, cosa que feia que anéssim al descans amb un 28-25. Molt bé per la capacitat defensiva realitzada però estrany tanta manca d'encert. Per nosaltres 28 punts en dos quarts a casa és una anotació extremadament baixa. Se'ns atragantava la zona persistent de Gaudí des del primer atac i com que les zones s'acostumen a trencar des de fora, si no hi ha encert els espais no s'obrien i seguíem igual.

Però jugant així les coses havíem d'acabar sortint i després de la mitja part els percentatges varen canviar. La defesa pressionant, angoixant i que no deixava pensar a Gaudí de sortida de pilota de fons,combinat amb l'encert i criteri del David Díaz, combinat amb dos triples del Guillem Canaleta varenobrir el marcador en un tres i no res. Vist i no vist en 3 minuts de tercer quart havíem fet 14 punts sense cistelles de l'equip rival i obert una escletxa insalvable al marcador: 44-25.

Però la cosa no es va quedar aquí. El quart el vam tancar amb un parcial de 26-6, quasi més punts que el primer i segon quart junts. El marcador de 54-31 deixava el partit sentenciat amb un +23 nostre. Sentenciat no tant pel marcador sino per l'actitud de Gaudí que es veien superats per totes bandes i no sabien com sortir de la pressió infernal realitzada.

Si el tercer quart va ser el trencament, el darrer va ser la sentència definitiva de com juga aquest equip a tope: 27-15, un altre espectacle anotador en atac, amb aportació de tots i cadascun dels jugadors de l'equip. Tenim un equip molt complert i les rotacions ens permeten aquesta intensitat i que tots els jugadors en el moment que pertoca posin el seu gra de sorra en benefici de l'equip.

Resumint un 81-46 que ens permet afrontar la darrera jornada de la primera volta amb 11 victòries i tan sols la maleïda derrota aquella fatídica nit entre setmana a casa del Badalonés. Tot i així si a més combinem els resultats amb la derrota de Guinardó a casa la Salle Gràcia, ara tenim una mica de marge en el liderat: Escolapis estem amb un 11-1 mentre que C.B. Roser està amb un 10-2 i La Salle Gràcia i C.B.Guinardó amb un 9-3. De totes maneres per tancar la primera volta visitem la propera setmana la pista del Roser, difícil per sí mateixa i contra un equip que ha demostrat que està a dalt per alguna cosa. Així que dissabte 20 veurem com acaba aquesta primera volta de la Lliga.