dissabte, 20 de gener del 2018

C.B. Roser - 36 Escolapis Sarrià - 39

Per tancar la darrera volta un desplaçament difícil: casa de Roser. Difícil perquè són segons classificats amb 10 victòries i 2 derrote-38. Díficil perquè tenim pressió perquè si ens guanyen es posaran líders 11-2 amb nosaltres. Díficil per l'autèntic skating que tenen en lloc de pista de bàsquet. Però aquí venia el Junior d'Escolapis de Sarrià a no deixar-se sorprendre i així hem sortit.

De bones a primeres ja s'ha vist amb les primeres patinades que això seria complicat. Defensivament estàvem força bé però en atac gens. Entre la pista, la seva defensa que més semblava una zona que una individual i la manca d'encert en tir de dos o de tres, hem arribat al primer quart amb un 10-8 desfavorable.

El segon quart ha seguit la mateixa  tònica. Tot l'equip aportant en atac però moltes errades en atac i seguíem amb 0 cistelles des del perímetre. Ni un tir de dos punts des de fora la zona ni tampoc des de la línia de 3 punts. Tot i així ehm aconseguit un 8-11 a favor que ens feia anar al descans amb un ínfim avantatge de 18-19. Marcador més que curt. Aquesta anotació habitualment la fem en un quart qualsevol a casa nostra. Ara s'entèn els minsos marcadors que hem vist jugant en aquesta pista.

Si pensàveu que el tercer quart seria el detonant on arrencàvem i ens marxàvem en el marcador, aquest cop esteu equivocats. Posats a fer marcadors esquàlids aquí teniu un 7-6 que posava les coses al final del darrer quart en un 25-25. Tot ens ho jugaríem al darrer quart. I encara que us sembli increïble seguíem amb 0 cistelles de tir exterior. No és precisament que Roser en portés gaire més. A més la defensa en aquest quart per part de Roser s'havia endurit amb la permisivitat total de l'àrbitre. Veuríem com acabaria això.

I darrer quart d'infart. Hem sortit molt i molt bé. El Miguel ha robat un parell de pilotes i ha culminat dues entrades que ens donaven una mica d'avantatge al marcador. Penseu que en aquest camp i amb aquest marcador 5 punts són sovint una barrera infranquejable. Però llavors hem tingut molta mala sort. Amb aquesta situació i en una jugada ben tonta el Miguel, quan ja havia robat una nova pilota se li ha sortit l'espatlla de lloc. Només de veureu ja ens feia mal fins i tot a nosaltres. El partit s'ha detingut força estona i quan s'ha vist que no hi havia remei, el pobre Miguel s'ha quedat queixant-se de dolor ea les grades veient el final del partit, al qual fns al moment tant havia aportat ell.

Faltaven 7 minuts i el marcador estava ajustadíssim. Anàvèm entre 1 i 3 punts amunt tota l'estona i cal dir que Roser en cap moment s'ha posat pel davant. Llavors, per primer cop en tot el partit ens han entrar dues cistelles de tir de dos punts: una del Guillem Canaleta i seguidament una altra del David Díaz. Tot i així el +1 i +3 seguia essent la tònica i a falta de 1 minut i 20 segons estaven les espases en alt. Lluitàvem cada rebot i ens deixàvem la pell a cada pilota. Creiem que hi ha hagut clares faltes en les penetracions  però l'àrbitre ja no estava per pitar res. Llavors, en una d'aquests pilotes lluitada i treta cap en fora, ha arribat el primer i únic triple de tot el partit: un triple des de la cantonada que ha pogut convertir el Guillem posant el 34-38. A falta de 1:16 4 punts era una escletxa infinita. Però ell han seguit apretant i l'àrbitre sent permisiu. 36-38. Finalment ha pitat una falta sobre el Guillem el qual ha pogut convertit 1 tir lliure posant el 36-39. I a falta de 7 segons han intentat una jugada desesperada amb un triple sense posició ni sentit i el partit ha acabat.

Gran lluita. Gran victòria de prestigi i gran tancament de la primera volta de la Lliga amb 12 victòries i 1 derrota. A més distanciem a els més immediats perseguidors, deixant a Guiinardó, Roser i Salle Gràcia a 2 victòries (10-3). Amb bastant menys haguéssim signat abans de començar la temporada al junior B. Però ara que ens heu acostumat caldrà seguir així a la segona volta. Una segona volta que serà dura amb partits molts exigents fora de casa amb els altres rivals directes. No s'ha de baixar la guàrdia i a seguir fer-ns gaudint de bon bàsquet, Mercel i Borja!