dissabte, 20 de gener del 2018

Escolapis - 67 Viladecans - 49

Si recordeu el final de la crònica passada (veure crònica) dèiem:"Podem fer dues coses: o queixar-nos, estar tristes i seguir igual o aprendre dels errors, treballar fort i millorar per estar a l'alçada de la categoria. No dubtem pas de quin és el camí nosaltres i quina és l'elecció a fer. Les nostres noies tampoc". I així ha estat! Segon partit a la Categoria B1. Benvinguts de nou a la Categoria B1.

Avui cal posar en majúscules una sèrie de noms propis: LAIA CANALETA, ALEJANDRA BONMATÍ, CARLOTA OMS, SILVIA MULAS, AINA RUIZ, AINA MIR, SOFIA GONZÁLEZ I SILVIA GIBERT. I. per suposat, JÚLIA ESPINAR.  Crec que de llarg el millor joc en un partti de nivell que he vist jugar a les nostres noies. Per elles i pel rival que tenien davant. Ha estat espectacular.

Diuen alguns entesos que els partits es guanyen a la defensa. No sé si és cert o no, però avui les nostres noies han estat TOTES immenses en aquest aspecte. Tenint en compte la qualitat de les jugadores de Viladecans, ha estat un èxit rotund deixar a aquestes noies a 49 punts (tot i que en un error de l'àrbitre, que no de la taula, l'acta posa 43).

Primer quart impressionant TOT l'equip, tònica de tot el partit. Una despesa infinita de física per equilibrar el bon desplegament fet per Viladecans. Aquest quart i també el darrer de la primera part han estat claus per la victòria final. Defensa rocosa i un atac força fluid i amb gran encert. Un 7-2 amb el rival que teníem davant feia el goig per a tots els fans incondicionals de l'equip.

Un segon quart molt més igualat. Nosaltres no teníem la rotació complert (avui érem 9 jugadores) i pensàvem que segons el Teorema Oms (el partit el perdrem al final per falta de físic) Viladecans se'ns pujaria a les barbes. Doncs de moment no. És veritat que Viladecans ha tingut més encert en atac en el segon quart però nosaltres tenim una rotació potent i sempre hi ha una jugadora que apareix. Avui ha aparegut TOT l'equip però, si en el primer la Laia Canaleta havia destacat amb 5 punts, l'Aina Ruiz ha estat la punta de llança especialment en aquest quart amb 4 punts. Un parcial de 7-8 en contra posava un marcador de 14-10 afavorable.

Un tercer quart igual o del mateix nivell que els altres dos: boníssim!! Lluitant cada posessió, cada pilota, cada rebot, cada pilota divida, cada sacada de banda... hem aconsegit un 9-8 favorable. Aquí hem tingut una gran Silvia Gibert i Carlota Oms destacades en la part ofensiva. Manteníem doncs el marcador a favor: 23-18.

I considerem des de la redacció que el darrer quart de la primera part ha estat determinant per l'esdevenir del partit. La defensa igual de rocosa i inexpugnable, la intensitat igual que els altres tres periodes, la constància igual. Resultat? l'aparició estelar de l'Alejandra Bonmatí, amb 9 punts en aquest periode, ens ha permès fer un parcial de 14-5 (sí, 14-5 contra aquest molt bon equip) i obrir un marcador de 37-23, un +14 que ens donava cert oxígen.

El Teorema Oms planava pel pavelló d'Escolapis. Algun altre incrèdul (vegis pare de la Sofia) sucumbia cap al costat fosc també. Però el cinquè quart s'encarregava de desmentir-los. Qui apreix ara en atac? Carla Clemente (7 punts), ben secundada per la Silvia Gibert de nou. Qui defensa? TOTES!! Resultat? Tot i l'embat de Viladecans, 11-8 de parcial i 48-31espectacular!!

Fins i tot l'entrenadora Júlia Espinar ens ha confesat que esperava un quart on féssim la davallada de joc. Però no ha estat així! Sí que és cert que en el sisè periode Viladecans ho ha donat tot (allò que en diuen "echar el resto"). Han apretat al màxim i han guanyat el quart, 2-6, però ha estat més mèrit seu que demèrit nostre. Hem aguantat bé l'embestida i el marcador encara donava un marge per confiar en la victòria: 50-37.

Quedaven dos quarts. El desgast era impressionant. Només calia veure les nostres noies agafant aire en els pocs moments de descans que hi havia als quarts. El ritme infernal no permetia ni recuperar l'alè. I parlant l'elè, l'Ale-jandra i la Sofia González han fet esvair qualsevol acostament i validació del Teorema Oms en el penúltim quart! Un altre 9-6 favorable, lluitat i reeballat, han perès afrontar amb un 59-43 el darrer quart del partit.

Suposem que la despesa física i el marcador també han afectat a Viladecans, però tot i aixó en cap moment han deixat de lluitar fins al final. Tenen jugadores d'una alta qualitat, prò Escolapis de Sarrià és un EQUIP en majúscules i no ha permès ni un intent d'acostar-se en el marcador ni en el darrer quart: 8-6, amb un altre recital en atac de la Carla Clemente i amb la victòria al asarró: 67-49.

Si us fixeu en la taula de sota, TOTES i cadascuna de les nostres noies han aportat en atac. Cap s'ha amagat o ha encongit el braç deixant el protagonisme a les companyes. Totes han estat en algun moment o altre determinants en atac en el partit. I si seguim així i juguem així és molt difícil guanyar-nos. Així que FELICITATS!! Per cert, gran debut del segon entrenador, el Lucas Bonmatí, que debuta avui i primera victòria. Talismán Lucas!!

Ara només ens resta esperar a veure els altres marcadors (tot i que ens importen poc si juguem així) i veure si podem arreglar el partit del proper cap de setmana a Lliçà doncs no ens volem perdre a la nostra entrenadora Júlia. Et necessitem! A veure si finament s'arregla...