diumenge, 14 de gener del 2018

Argentona - 73 Escolapis - 28

Bon dia , bon any i benvinguts tots a la Fase Regular de la Categoria B1. Després d'una brillant Fase Prèvia, ens han posat en la Categoria alta de B per la qual cosa ens han tocat equips que segurament seran bons, entenent per bons del nostre nivell o més doncs venen de guanyar molts partits a la categoria B o han baixat de la Categoria A en perdre'n força. Sigui com sigui el grau d'exigència pujarà i necessitarem adaptar-nos a ell i a prendre.

Estem en un grup amb Argentona, Viladecans, Lliçà, Mataró, Parets, La Salle Bonanova A i Maristes Sants-Les Corts. No tenim moltes referències a més del que us hem dit però segur que fàcil no serà. I així ho hem comprovat aquest primer dissabte de partits de gener.

A les 8:30h (alguns abans) estàvem a Argentona per jugar contra les Mini d'aquesta població. Sort que era en Pavelló perquè estàvem a 3ºC. Les nostres noies estaven nervioses i diria que mig espantades i mig emocionades per la nova categoria.

Ha començat el partit i ja s'ha vist de seguida que això no seria com la Fase Prèvia. Aquestes noies de'Argentona estaven molt ben posicionades a la pista i atacaven i defensaven molt bé. Eren ràpides i intenses. No hem jugat gens malament el primer quart, tot i que pels nervis i la sensació de por hem errat algunes cistelles fàcils i altres que no han volgut entrar. Però no hem perdut la compostura a la pista. Un parcial de 7-2 però ens indicava on érem. Costaria.

El segon quart ha estat pitjor per la nostra part. Hem defensat molt pitjor, no seguiem els talls, ens superaven amb facilitat i les ajudes no ens funcionaven. Si a ixò li sumem un desencert en atac encara fa bo que el parcial fos només de 9-2, tot i que el marcador s'enfilava ja a un 16-4 desfavorable.

En el tercer quart podem dir que hem començat a entrar en el partit. Ens han marxat potser una mica els nervis i tot i començar força malament hem acabat fent una segona part del quart força encertada, tant ajustant la defensa com en atac amb menys por i més bones situacions cara a cistella. Això ha fet que, tot i no guanyar el quart, ens anéssim amb un 8-7 més en sintonia amb el que hi havia a la pista que els quarts anteriors.

I de la mateixa manera hem tancat el darrer quart de la primera part. Un 6-6 igualat deixava el marcador al descans en un clar 30-17 però amb bones sensacions que estàvem començant a jugar i a estar en el partit.

El que ens ha passat a la segona part segurament ho podrà explicar millor la nostra entrenadora Júlia. Però l'equip d'Argentona ens ha passat per sobre: en joc, en ganes, en intensitat, en rapidesa, en físic.... en tot. Segurament anar a partits tan exigents amb 8 jugadores és evident que fem curt i que amb aquesta intensitat que requereixen quedem curts de planter, però per altra banda, els dos parcials de 12-4 i 14-1 tampoc són normals per nosaltres. És evident que les nostres jugadores s'han vist superades un i altre cop per les noies d'Argentona, que no donaven una pilota per perduda i anaven a totes amb una rapidesa i determinació claus per posar aquest dos parcials.  La Júlia es desesperava, demanava temps morts per intentar redreçar la situació però tot ha estat en va.

Per tancar el partit un setè parcial de 6-6 més o menys ben treballat de nou però hem acabat del pitjor de les maneres (s'ha de dir) amb un parcial 11-0, on no hem anotat. En resum un 72-28 (tot i que no entenem perquè el resultat oficial posa 69-28) dolorós. No són les primers ni les úniques a les quals els passa això. I, com en algunes cròniques d'anys anteiriors dèiem als nostres nois de l'Infantil o Cadet quan jugaven a categories altes, podem fer dues coses: o queixar-nos, estar tristes i seguir igual o aprendre dels errors, treballar fort i millorar per estar a l'alçada de la categoria. No dubtem pas de quin és el camí nosaltres i quina és l'elecció a fer. Les nostres nois tampoc! Saben de què són capaces i han de saber gestionar les derrotes com un punt per saber què fem malament i millorar. Només així podem seguir creixent, amb autoexigència personal i seguir fent pinya i equip com hem fet fins ara. Així que amunt i força!! El proper partit a casa contra Viladecans veurem cap on anem. De moment ja hem vist que Argentona té un molt bon equip.