dissabte, 22 d’abril del 2017

Escolapis Sarrià - 75 C.B. Sabadell - 81

Després de la Setmana Santa i del darrer partit amb les absències del Guillem Canaleta i el Lluís Oms per estar de viatge a França, avui retornem als partits però també amb les baixes de l'Àlex Tort i el Jaume Puit per viatge a Alemània. També tenim al Lluís Oms amb un cop al pit KO per avui. Per sort el ja habitual Lucas Bonamtí i també el Jacobo Garcia ens han vingut a ajudar i així tenim un equip més competitiu.

Mentre alguns Torts estan de festa a l'estranger i altres estan de farrilla fent el vividor amb la seva motoreta nova, hem començat al mateix nivell que el rival, però potser amb massa pèrdues de pilota. Tot i així el primer quart ha estat molt ben treballat amb molt esforç per part nostra. Bona participació del David Caballol prenent força sota els taulers i valentia davant de cistella, que C.B. Sabadell compensava amb un pivot fort que s'ha carregat de faltes. Tot això ha fet que el parcial de 20-15 ens deixés força satisfets.

En el segon quart hem ajustat millor la defensa i hem mantingut el bon to en atac. El Guillem Canaleta amb 9 punts en aquest quart ha aportat la gran part de l'ofensiva d'Escolapis per aconseguir un parcial de 15-9 i posar un marcador al descans de 35-24. Bon avantatge de moment amb un partit que després de força dies sense competició ens donava bones sensacions.

El tercer quart ha estat una altra cosa. Hem mantingut en encert força elevant en quant a l'atac. Bones aportacions de punts de tot l'equip però hem tingut més problemes en la defensa. No queda clar si ha estat mèrit de Sabadell o demèrit nostra amb una baixada d'intensitat defensiva o les dues coses a la vegada però hem encaixat 25 punts en aquest quart, tot i que n'hem fet 21. Això ha ajustat el marcador 56-49 pendent del darrer quart de partit.

Tot i que ens sona aquesta pel·lícula en el darrer quart ho hem donat tot però ens ha faltat aquell punt de serenitat per guanyar el partit. Aquí el Borja es retreu a sí mateix que hauria d'haver fet alguna cosa diferent, altres que s'haurien d'haver mostrat més, des de fora les coses es veuen més clares però hem de tenir clar que som la majoria cadets de primer any, que estem jugant a categoria A i que l'ombra dels darrers partits, vulguem o no ens pesa també. Res a retreure a l'equip ni a ningú. Guanyem tots i perdem tots. Però no hem perdut. Senzillament hem anat a la prórroga. Un final molt ajustat de quart on hem tingut el partit amb dos punts per sobre a falta de 27 segons. Com dèiem des de fora es veu fàcil que potser una falta sense estar en bonus a 20 segons hagués estat adequada. És fàcil dir-ho des del públic (com jo) o sense estar en la tensió del partit. Sigui com sigui ens han anotat a falta de 17 segons del final i no hem tingut aquella sort que en altres ocasions ens hagués donat la darrera cistella del partit. Llàstima.

Hem arribat a la prórroga no amb la reserva, sino que crec que sense gasolina. Les baixes s'han notat, l'esgotament mental i físic estava allà i tot hi haver posar el cor i ànima no ha estat suficient i el partit se'ns ha escapat en aquest 5 minuts fatídics de prórroga. A nosaltres, supporters incondicionals, no ens sap greu. Com deia en acabar el pare del Max, preferim jugar a categoria A i perdre tots els partits de 3 o 5 punts que jugar a una categoria inferior guanyar de 30. Així creixem. Només ens sap greu pels entrenadors i pels jugadors que dia a dia donen el millor de sí mateixos i pot semblar que els resultats no ens retornen la bona feina feta. Segurament una victòria els animaria. Però per nosaltres el mèrit és igual. Quan un equip cadet de primer any ha jugat a Escolapis a Categoria A2? I quan s'ha barallat partit a partit, minut a minut donant-ho tot? I quan es dona tot no es pot fer res més que aplaudir i estar al costat de l'equip en moments on la millora és evident i els resultats sembla que no acompanyen. Suport incondicional equip! De tots i sempre, el nostre reconeixement.

Així que descanseu de l'esforç i preparem-nos per els dos partits que resten per fer un bon final de temporada. Sant Just (el líder) dia 6 i acabar a casa contra Joventut Les Corts el dia 13 de maig. Segur que no defallireu, n'estem segurs.