dimecres, 28 de setembre del 2022

Arrenca la Primera Catalana amb victòria

Arrenquem la Lliga a Primera Catoria Catalana en un any ple de novetats. Primer de tot, aquest any seguirem a SAFA Claror en un grup que es preveu mogudet, amb equips de tradició com poden ser Grup Barna, SESE, JAC Sants o Lluïsos per citar-ne alguns.

Aquest cap de setmana de la Mercè es va traslladar el partit al diuemgne 25 al matí i el primer partit era a casa contra un dels equips considerats potents del grup: Pardinyes Lleida. Els començaments de temporada sempre són per situar-se i, el més important, és arrencar amb bon joc i amb confiança. I així va ser en aquest primer partit.

L'equip va sortir a tope i amb un parcial inicial de 11-0 en els 5 primers minuts va obligar a Pardinyes a demanar el seu priemr temps mort d'urgència. La cosa no va millorar gaire per l'equip visitant i en un vist i no vist SAFA Claror tancava el primer quart amb un 21-6 que feia justícia a la superioritat del primer periode.

S'esperava la reacció de Pardinyes que va arribar al segon quart. Tot i així, va aprèixer el típic joc de començament de temporada amb moltíssimes perdues i precipitació per ambdues bandes. El debutant Guillem Canaleta, després de tota una singladura a Escolapis Sarrià, inaugurava la seva anotació oficial al SAFA Claror en aquest segon periode amb 6 punts i 2 assistències. Amb tot, el parcial de 18-16 favorable obria encara una mica més la diferència al marcador en el descans: 39-22.

Després del descans començava un quart important per veure si Pardinyes seria capaç d'entrar en el partit o definitivament SAFA Claror consolidaria l'avantatge per tenir un final còmode. Una altra sortia amb molt encert (parcial de 9-2) va permetre que SAFA doblés en el marcador a Pardinyes fins un 48-24 a flata de 3 minuts per acabar el tercer quart. Tot i el rush final de Pardinyes Lleida el partit semblava clarament decantat. El 55-34 feia preveure un final plàcid.

Així va ser, un darrer parcial de 26-18 deixava un marcador final de 81-52, un +29 que feia sortir contents als espectadors que omplien el camp del SAFA Claror en aquest primer partit de la temporada. Bona arrencada de temporada i ara a veure com seguim amb un proper partit a fora de casa a Igualada. Ens veiem dissabte 1 d'octubre a les 16.00 de la tarda. Salut i bàsquet.