diumenge, 24 de febrer del 2019

Escolapis Sarrià - 58 Pia Sabadell - 49

A la crònica de dimecres vaig dir literalment: "...haurem de donar el millor de nosaltres si volem tenir possibilitats de plantar cara a un equip que sembla el més fort de la categoria". I avui era el gran partit contra Pia Sabadell. Molts suports en un partit difícil: la Silvia Mulas i la Silvia Gibert al peu del canó. Però també la Gala i la Laura han vingut a donar ànims a l'equip! Gràcies noies!!

Primer quart intens, com ho acabaria essent tot el partit. Molt bones maneres de Pia Sabadell amb un joc molt similar al nostre. Quin goig, un equip intens però esportiu i net. Ja tocava! Avui veuríem bon bàsquet. De seguida s'ha vist qui era una de les seves jugadores estrella: la dorsal 21. SE'ns ha escapat un parell de vegades i després ja l'hen defensat millor. Per altra banda estàvem jugant bé però no acabàvem d'afinar en atac. Parcial de 2-6 per començar...veurem!

El segon periode ja li hem agafat el ritme al partit. Igual de concentrades que en primer i intentant no accelerar tant el ritme ni precipitar-nos. De totes maneres a l'inici del quart ens han fet 3 cistelles consecutives i amb molt bon criteri el David i la Carla han demanat un temps mort per parar el partit i ajustar allò que no estàvem fent bé. Molt efectiu. Finalment hem gunayt el quart per 8-5 i hem ajustat el marcador amb un 10-11.

Tercer periode molt bonic. Molt encert per ambdues bandes. Partit jugat de poder a poder. Cada cistella de Pia Sabadell era contrarrestada a l'instant per les nostres noies. 20 punts s'han marcaten el quart i han caigut a part iguals: 10-10. Totes les nostres noies a tope i totes aportant. Si us fixeu 4 han anotat en aquest quart. Fantàstic.

Darrer quart de la primera part. Amb la mateixa tònica que l'anterior però encara amb més encert i més control per part d'Escolapis Sarrià. Un quart per emmarcar del bon joc que hem vist. Dos equips molts potents i que, tot i la intensitat a la que juguen, fan un joc agraït per al públic. Aquí un 12-8 de parcial ens ha permès arribar al descans amb un mínim avantatge: 32-29. Primer cop que ens posàvem pel davant amb una cistella espectacular del'Aina Ruiz en el darrer segon.

Els pares estàvem encantats del partit. Quin joc! Quin gaudir! La llei d'Oms ja es preguntava si aguantaríem no tan sols el nivell físic sino el nivell de concentració i intensitat els 8 quarts del partit. Veuríem ara a la segona part com sortíem...

I la sortida per arrencar el cinquè quart no ha estat bona no: ha estat immillorable. Defensivament increïbles: anant a tots els talls, defensant cada posessió, ajudes a temps, rebot defensiu... I en atac no trobo paraules: criteri, encert, companyerisme, assistències, clarividència... Només així s'entén el parcial de 11-4 que desbordava a Pia Sabadell i no trobava repsosta efectiva tot i els temps morts demanats. Obríem una escletxa important, 43-33, però no definitiva tenint en compte l'entitat del rival que teníem davant.

En el sisè quart elles han apretat. Però nosaltres en cap moment hem perdut la concentració ni el cap. Una Alejandra amb confiança i una Aina Ruiz en plena forma ens han permès contrarrestar el bon joc de les jugadores estrella de Pia Sabadell. Ajustat però un parcial de 8-7 que feia que passés un quart més i que amb 51-40 ens aproximava més a la victòria.

I ens ho heu sentit dir diversos cops. el nostre equip no baixa en les rotaciones perquè teníem 9 noies totes titulars, totes aporten. Això ho aprofitem molt bé quan l'equip rival ha de rotar i la seva qualitat, encara que siguin bones, baixa. Setè quart i 8-2. qui ens diria que a falta d'un quart estadísticament podíem donar per guanyat el partit? El 59-42 ho deixava clar. 17 punts impossible de remontar-los en un sol quart de 5'.

I no per això el darrer quart ha estat pitjor. Al contrari. Tot i el bon joc, insistim, de les noies de Pia Sabadell avui Escolapis Sarrià estàvem un graó per sobre (o més d'un). I contra un equip invicte fins al moment a la Fase Regular. Per arrodonir la festa la Laia s'ha posat a liderar les cistelles (un 2+1 i una penetració boníssima) a més d'una direcció del joc consolidat i amb criteri. Total que hem pogut tancar el marcador amb el resultat de 58-49 (important també per futurs average) i sobretot donant una imatge d'equip molt gran.

Entrenadors, gran feina la que feu i mai és fàcil amb una transició com la que tocava aquest any. Creixent a la categoria i fent-nos gaudir de les nostres noies a cada partit. Felicitats per la part que us toca.