dissabte, 6 de març del 2021

Torna el bàsquet a Escola Pia Sarrià!

Benvinguts de nou! Després de quasi un any sense partits oficials, la millor notícia del dia d'avui és que ha tornat el bàsquet a Escolapis de Sarrià. Des de setembre de 2020 teníem ganes de veure aquest reno0vat equip del Sénior A competint a Copa Catalana, la màxima categoria del país. Però la pandèmia i les diferents onades i rebrots ens ho havíen ajornat... fins avui.

Avui partit a porta tancada, però partit. Primer partit contra Masnou a casa nostra. Els reporters hem tingut la sort de poder-hi ser presents i, a més, la retsa heu pogut gaudir en directe des de Twitch (apunteu-vos el canal pels propers dies: https://m.twitch.tv/epsbasquet) del primer partit d'Escolapis.

Hem arrencat el partit amb una primera part molt igualada amb força imprecisions per ambdues bandes però acabant el quart bé liderant el parcial amb un 19-14. Destacar un primer quart clarament liderat en atac pel Jus Alet amb 8 punts i ajustant prou bé la defensa.

El segon quart ha estat una altra cosa. Ja ben posicionats a la pista hem ajustat la defensa i la pressió ha fet molt de mal a Masnou. Tot l'equip ha estat molt bé però en especial un encertat Marcel Ninot sortint des de la banqueta ha estat la punta de lança d'un Escolapis que ha marxat al descans amb 10 punts d'avantatge: 41-31.

La segona part deixava certes incògnites venint d'una parada tant llarga sense bàsquet. Però Escolapis ha sortit a tancar el partit, amb la mateixa ambició i intensitat que el segon quart. Hem arribat a tenir un avantatge de 16 punts i finalment hem tancat el quart amb un clar 62-47, amb un altre parcial guanyat per 21-16.

Ens quedava el darrer quart on la situació es mantenia bastant igual, amb avantatges còmodes d'entre 10 i 14 punts. Però quan faltaven menys de 3 minuts hem tingut un minut llarg de desconnexió i el balanç defensiu ha estat força lamentable. Resultat en aquestes categories? Que Masnou s'ha posat 6 punts a falta d'una mica més d'un minut pel final del partit.

Tot semblava indicar que la victòria no perillava i així ha estat. Un temps mort demanat pel Paco López ha posat les coses a lloc i ens hem tornat a posar a 10 punts, només retallats als darrers segons per un triple de Masnou. Finalment, resultat de 81-74 però amb un toc d'atenció del darrer parcial de 19-27.

Contents de la tornada, de la victòria, del bon joc vist a la pista i de poder-lo compartir amb tothom. Gràcies Marta Fabra per la retransmissió en directe i pels bons comentaris ("Si voleu imparcialitat us heu equivocat de directe"). Gràcies també al staff tècnic Paco López, Gerard Gil, Adrià Llagostera i Pol Huertas i, com no, a tot l'equip que ens ha fet gaudir d'una tarda de bàsquet!

La propera setmana com si fos un partit de tornada, de nou contra el Masnou però aquest cop a casa seva. Dissabte 13 de març a les 18.00h. Us hi esperem, encara que sigui virtualment. Avui ho hem petat a Twitch amb més de 100 perosnes connectades de punta i una mitjana de 90.