dilluns, 24 de setembre del 2018

Temporada 2018-19: Junior Interterritorial

Comencem una nova temporada. Ja hem perdut el compte de les que portem. Aquest any un pas més: aquest any ens han inscrit a Júnior Interterritorial. Paraules majors. Molts canvis en aquest inici de temporada que se'ns ha fet curta i tot ha anat a altes velocitats. Primer un "fins aviat" als companys que deixen l'equip, els companys que ja no són júniors: Arnau Sánchez, Marc Pons, Oscar Sancho, Miguel Sánchez i Sergio Doménech, un plaer haver compartit la temporada 2017-18 i haver guanyat La Lliga al Júnior Categoria B.

Pero aquest any anem a objectius més grans. Potser no guanyarem tant. El grau d'exigència serà màxim. Estem al grup 4 del Júnior Interterritorial. Noves cares: tenim al David Fajardo de primer entrenador. Tenim a l'incombustible Borja Costa de segon (per cert, potser algú ens explicara algun dia en comunicat oficial què ha passat amb el Nacho). A més, hem incorporat a 3 nous jugadors a l'equip: l'Àlex Miguel, amb el dorsal 10, el Dani Reyes, amb el dorsal 24, i el Max Moix, amb el dorsal 22. Benvinguts a l'equip d'Escola Pia Sarrià! A més, per acabar de cobrir l'equip el Lucas Bonmatí i l'Humbert Torrego del cadet ens donaran també un cop de ma.

Arrenquem la temporada més aviat que mai. Dissabte 22 ja arrenquem una Lliga de 16 equips de gran nivell on l'exigència a data d'avui és una incògnita. Però noms de clubs com Minguella, AESE, IPSI, Front Marítim o Sferic Terrassa ens sonen com bàsquet de bona qualitat. Per acabar-ho d'adobar la temporada ha començat massa aviat i malament. I diem malament perquè abans de començar tenim la David Caballol amb problemes de lumbàlgia. Esperem que no sigui res i pugui venir a ajudar-nos, que bona falta ens farà el seu concurs aquesta temporada.

Però la Lliga comença i aquest dissabte ja hem tingut el primer partit a casa contra el Club de Bàsquet Montgat, un club que venia rodat, doncs havia fet fases per entrar a Preferent, i en l'escalfament tenien molt de múscul.

Sigui com sigui endavant i a aprendre a trobar-li el pols a la categoria. Primer quart i de seguida s'ha vist allò del "benvinguts a Interterritorial". Defensa màxima per part de Montgat, pressió, ni un moment de descans i ni un moment per baixar la intensitat. A la que badàvem un minut ens queien 3 cistelles fàcils. Hem començat un quart prou bé, aguantant l'alt ritme però ens els 3 minuts finals Montgat ha obert la primera escletxa en el marcador: 15-24. Un equip molt comprenetrat i treballat amb idees molt clares del que havien de fer. Per part nostra ens faltava acoblament i també defensa.

El segon quart ha seguit la mateixa tònica. A falta de 5  minuts pel descans ens havíem acostat a 5 punts, però en un vist i no vist altre cop la seva intensitat ens ha desbordat. La pressió defensiva ens superava i donava cistelles fàcils de contraatac. També arribàvem tard a les segones ajudes quan sortíem a tancar les seves penetracions. Montgat ni una cistella exterior, tot penetracions i doblar pilotes al pivot. Així que hem arribat al descans amb un altre parcial en contra, 14-21, i un marcador força decantat: 29-45.

El tercer quart ha estat potser el més igualat. Segurament ells han baixat una mica el ritme i nosaltres hem aprofitat per robar un parell de pilotes i fer alguna cistella fàcil. Si teníem pocs pivots amb l'absència del David, el Max Calzada s'ha carregat de faltes (els seus jugadors eren força grans) i hem patit controlant el rebot defensiu. Tot i així hem fet un quart força ajustat de 18-21, deixant el marcador en un clar 47-66.

Havíem de seguir lluitant i no oblidar el que hem dit: hem vingut a aprendre i crèixer. així que res de baixar les braços i treballar cada jugada. Un darrer quart molt semblant al tercer, on ens hem acostat a la primera part del quart però al final tampoc hem pogut guanyar el parcial: 18-22. Un marcador que poc semblar abultat, 65-88, però no ens importa tant la diferència com el joc que hem desplegat.

Estem a inicis de temporada i hem vist coses noves. Una nova posició pel Lluís Oms agafant protagonisme de base (ens agrada), lluita i entrega per part de les noves incorporacions (Max, Alex, Dani), bones aportacions per part del Lucas i Humbert (res que no sabéssim però a  categoria interterritorial també)... Ens falta compenetrar-nos, fer un bloc més sòlid, corregir defenses, agafar el que vol el nou entrenador i segurament un munt de coses...Però a mirar endavant i a pel següent partit. Vistos els resultats d'aquest cap de setmana, perdre de 23 punts no és cap daltabaix ni una cosa excepcional (reviseu marcadors). Així que  a tope i a pel proper partit: dissabte 29 a les 19:30 contra el C.B. Sant Jordi a Rubí. Us hi esperem a tots!! Us deixem amb una imatge que fa patxoca: la primera foto oficial de l'equip amb les noves equipacions.