dilluns, 15 de maig del 2023

CAMPIONS!!

Sort que hem esperat a fer la crònica aquest dilluns, tot i que vàrem jugar el passat dissabte 13 de maig. I sí, hem posat campions i no precisament perquè el Barça ha guanyat la Lliga, que també. Però anem a pams! Avui sí: amb eufòria!!

La cosa estava calenteta calenteta. Després de la derrota a casa amb Grup Barna ens manteníem líders amb 18 victòries i 6 derrotes en front de Tàrrega i Grup Barna amb 17 - 7. Depeníem de nosaltres a falta de 2 jornades però si no guanyàvem els 2 partits i sí ho feia Grup Barna, Grup Barna guanyaria la Lliga. I ens quedava un partit clau i complicat a priori: contra SESE a casa seva aquest passat dissabte 13. Diem difícil perquè a casa va costar Deu i ajuda guanyar-los amb un ajustat 61-58 el passat 14 de gener amb molt bon bàsquet per part de SESE.

La concentració era màxima en arribar al Pavelló de SESE. Però la primera gran sorpresa va ser que, com que va costar força aparcar, em vaig perdre els primers 5 minuts de partit. I quina sorpresa, quina grata sorpresa, quan entro al Pavelló Municipal de Virrei Amat i veig al marcador un 6- 22 !! Comor???? Doncs sí, el partit el vàrem començar amb dos bojos com l'Adrià Arqué i el Rodrigo Pascual que en 5 minuts de partit ja s'havien cascat 3 triples cadascú!!

A partir d'aquí tot semblava que seria coll avall. Primer quart amb un 15-30 espectacular també rubricat per un Víctor "the Gladiator" Carretero que estava omnipresent en atac, en defensa, en rebot, ofensiu, defensiu... brutal! Però la veritat és que tot l'equip estava molt endollat.

Amb en Joan, l'Abelló Senior, ens fregàvem els ulls i només pensàvem si faríem un segon quart de panolis o seguiríem igual. Doncs un altre 12-20 de parcial posava el 27-50 per flipar a can SESE! Carretero++ i sumant-se a la festa de triples en Gerard Castell i el Guillem! Quina primera part de partit!! Ja ho exemplificava Mr. Abelló Jr. a la mitja part enfilant túnel de vestuaris...

El tercer quart va començar amb un triple del Guillem però aquí ens varen començar a apretar. En Bernat no va donar ni 1 minut per demanar el temps mort i aturar qualsevol possible minireacció de SESE. Sí, vàrem perdre el parcial per 22-13 i tancàvem el tercer quart amb un còmode 49-63 però aquí va aparèixer Juli "The Quiet Man" Antolí no perdonant des del tir lliure (8 de 8 al final del partit, 100%).

I al darrer quart SESE ho va donar tot. Pero la diferència era prou ampla per ser impossible de ser remuntada. I quan la cosa semblava que es torçava una mica, va aparèixer el Top 1 en tirs lliures de la Lliga, en Guillem Canaleta (152 tirs lliures ficats fins al moment), emulant al Juli, amb un 7 de 7, un altre 100% i permetent arribar al final del partit amb certa tranquilitat. Havíem superat l'escull més difícil!! Ara només ens quedava confirmar la primera plaça el proper dissabte 20 a casa contra La Marina.

Però la sorpresa va arribar ahir diumenge a la tarda. Grup Barna jugava a casa contra Escolapis Sarrià. La veritat és que a casa Grup Barna és molt sòlid i la Llauna és un pavelló pràcticament inexpugnable. Però Escolapis Sarrià (els que van anar diuen)  van fer un partidàs i van donar la campanada guanyant amb un 71-75. A més, això els va permetre consolidar-se en la part alta de la classificació, sisens, i matemàticament no entrar ni al descens ni a fases. Felicitats!!

Però això va fer que nosaltres esn quedéssim amb un 19 - 6, Tàrrega amb un 18 - 7 (però tenim l'average a favor) i Grup Barna amb un 17 - 8 a faltar només d'una jornada, la 26ª i última, cosa que vol dir.... CAMPIONS!!! Campions matemàticament a falta de la darrera jornada!!! I això vol dir dues coses: dret a jugar la final a quatre del 2023 i que l'any que ve anem cap a Copa!!!

Gran temporada!! Però volem més! Volem una darrera victòria a casa nostra el proper dissabte i una celebració ben merescuda. Allí estarem per poder-la gaudir tota la tropa que ha seguit partit a partit una temporada regular meravellosa. Així que felicitats a tot l'equip, a l'staff tècnic i com no a tots els supporters que, dia dia, jornada a jornada, estan allí animant.

Proper dissabte 20 a les 18.00 tothom al SAFA Claror!! Salut i bàsquet.